søndag 18. oktober 2009

En aldri så liten komfyrinspirasjon...og enkel søndagsdessert

OMG, finnes det finere komfyr enn en skikkelig stor AGA? Trenger forsåvidt ikke å være så stor, heller. Jeg har alltid likt dem og ønsker meg intenst en ganske stor en. Jeg har av erfaring funnet ut at jeg kan sutre meg til mye, men en AGA komfyr får jeg aldri. Min mann hevder at gulvet på kjøkkenet ikke er dimensjonert for en komfyr som veier 1 tonn, men akkurat den kjøper jeg ikke. Prisen spiller vel heller ikke på lag med meg. I tillegg har vi et relativt nytt kjøkken med tilhørende ny komfyr, så da er vel det meste sagt. Jeg får vel fortsette å se på bilder og være tilfreds med det. Det finnes jo mye annet fint man kan kjøpe seg, også...


Sjokoloade og bringebær Pot de Creme

2 dl helmelk
2 dl kremfløte

Skrap ut frøene av en vaniljestang
40 gr sukker
4 eggeplommer

160 gr mørk sjokolade, i små biter

Bringebær, ferske eller frosne

Bland melk, kremfløte, vaniljefrø og halvparten av sukkeret. Kok opp under omrøring. Hell dette over sjokoladebitene og rør til alt har smeltet.

Rør sammen eggeplommene og resten av sukkeret. Hell over sjokoladeblandingen og rør hele tiden.
Ha bringebær i små former. Hell sjokoladeblandingen over. Sett formene i ovnen (forvarmet til 200 grader). Hell kokende vann i langpanna og la formene stå i dette i 30 minutter. Kjøl formene helt og server med friske bringebær. Nam nam!
I morgen starter en ny uke og for oss på Cornelias Hus er det veldig hektisk. Vi forbereder oss til julen og har masse jobb med nettbutikken. Vi vil daglig legge inn nye varer, så det er bare å følge med :-)

Ha en fortsatt god søndagskveld. Ida
1 kommentar:

  1. Nam nam dette så godt ut:-) Fin blogg du har..Takk for titten, kom snart innom igjen:-)klem Stine

    SvarSlett