Dette brødet er et eltefritt brød, som trenger lang hevetid, derfor må man sette brøddeigen en dag i forveien. I tillegg er det viktig at man har en gryte med lokk som tåler over 250 grader, med ca. 24 cm i diameter.
Det du trenger er:
500 gram hvetemel
1/4 ts tørrgjær
2 ts salt (eller 3 hvis du er glad i litt salt brød)
4 dl vann
Ingrediensene blander du raskt sammen i en stor bakebolle. Bland godt med en sleiv. Legg plastfolie over og la deigen heve i romtemperatur i 12-18 timer. Etter at deigen har hevet, legger du et bakepapir på benken og strø mel utover papiret. Legg deretter deigen på papiret, og brett deigen.
Legg deigen med bretten ned, og hvelv bakebollen over deigen. Deigen skal nå heve i ca 2 timer. Forvarm ovnen til 250 grader etter at deigen har fått heve i én og en halv time. Plasser kasserollen inn i ovnen, slik at denne også blir varm. Når brødet er ferdig hevet, hvelver du det forsiktig ned i den varme kasserollen. Hvis deigen lander litt på skrå, kan du riste på kasserollen slik at deigen fordeler seg utover. Plasser lokket på kasserollen og stek brødet på nederste rille i ca 30 minutter. Ta av lokket, og stek deretter brødet uten lokk i 15 minutter. Da vil brødet få en fin, gylden farge. Avkjøl brødet på en rist.
Brødet smaker fantastisk med red pepper & aubergine eller tomat og artisjokk pesto fra Nicolas Vahé, eller med syltetøy. Brødet passer også perfekt hvis man skal servere tapas.
(bildet fra google)
Ha en finfin lørdag, klem Line på Cornelias Hus
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar