Vips, så var vi allerede kommet til første søndag i advent. Hvor ble tiden av? Vi har i hele høst jobbet mot dette, og nå er det snart over...! Midt i alt skal vi puste rolig og kose oss, det er tross alt det adventstiden handler om. Forventningene til barna våre, lange middager med gode venner, pynting i hjemmet. Alt det som gjør denne tiden til den aller fineste i året. Jeg vil at tiden skal gå litt saktere, men det skal vel godt gjøres. Jeg har ihvertfall pyntet litt til jul idag. Har funnet frem masse av det fine jeg har samlet på og supplert med litt nytt. Lysslyngene ligger litt her og der, den nye kransen Beate har laget til meg henger i vinduet, den nye krybben fra Maileg står på peisen, de gamle marrokanske fatene er fulle av lys, lerkekvister, svibler og annen pynt. Det blir så lunt når huset er pyntet til jul og det må nytes.
Oppskrift på porsjerte epler med lønnesirup og "hjemmelaget" yoghurt panna cotta:
300 gram sukker
6 dl vann
2 vaniljestenger (kun frøene brukes)
1 kanelstang
1 ss revet ingefær
8 skrelte pærer
Ha alt i en gryte og kok opp. Rør til sukkeret er løst opp. Ha i pærene og porsjer de møre, ca. 15 minutter.
Yoghurt panna cotta
500 ml kremfløte
150 gram lønnesirup
4 gelatinplater
250 ml yoghurt naturell
Hell kremfløte og sirup i gryte og kok opp. I mellomtiden må du legge gelatinplatene i varmt vann og myk de opp i 5 minutter. Klem ut overflødig vann og ha gelatinen i den varme fløte- og sirupblandingen. Ha alt over i en ren bolle og sett det kaldt til den oppnår romtemperatur. Rør i yoghurten og sett i kjøleskapet til det er stivnet.
Server med pærene. Nam nam!
Ha en deilig første advent. Ida
....that are not your pictures !!!! :(
SvarSletthttp://cannelle-vanille.blogspot.com/2009/11/maple-and-homemade-yogurt-panna-cotta.html
These images have also been taken from my blog without permission. Please remove them or give proper credit.
SvarSlett