onsdag 29. juni 2011

Santa Barbara - dag 1


Det tar fy fader meg så lang tid å komme seg ut av LA! Men når man først har kommet seg vel gjennom, er det utrolig vakkert, helt nydelig! Det åpner seg en helt ny verden med en litt annerledes vegetasjon, forurensingståka letter og Stillehavskysten ligger turkis og fristende på venstre hånd. Dette er motiv man vanligvis kun ser på postkort og det er nesten litt uvirkelig å befinne seg midt i det.
Vi ble anbefalt et Premium Outlet som skulle være bra på vegen. For uansett spennende opplevelser, ungene er ikke eldre enn at små behov som noen nye t-shirts og shorts kommer desidert høyest på ønskelista over "What to Do NeXT"... Outleten var så stor at vi var nødt til å kjøre mellom avdelingene for å rekke over alt. Vi kom ut et par timer senere med store poser. Her kan du få kjøpt fotballsko, t-shirts, solbriller mm til ca 1/6 av prisen og for små gutters reisekontoer er dette helt topp!

Santa Barbara kan kun beskrives med ett ord; MAGISK! Dette er en liten by langs havet med kun lave hus i blandet europeisk/meksikansk/amerikansk arkitektur. Høye palmer, mengder av blomster overalt og veldig lite folk. Dette er Slow City på sitt aller beste. Hotellet vårt heter Oceania og ligger på stranden med utsikt til en nydelig pir og ut i evigheten. Meksikanske, chilenske og argentinske restauranter ligger som perler på en snor langs strandpromenaden som innbyr til å la bilen stå og komme seg frem ved hjelp av sykkel.

Etter en liten rundtur i byen, som ikke er stor, oppdaget vi at hele hovedgata var dekket av små boder med varer fra økologiske bønder. Et par hundre boder med frukt og grønnsaker i alle varianter, farger og smaker! For en lykke å gå mellom disse, prøvesmake, kjøpe og prate! Enkelte av bøndene dyrker nok mer enn squash og lavendel, for å si det sånn...og passer dermed perfekt inn i Slow City. Jeg er så glad for at vi havnet midt i dette, et autentisk marked fritt for plakater skrevet på engelsk, tysk og svensk.

En liten kjøretur utenfor selve byen ligger Montecito, en litt fasjonabel del av Santa Barbara. Her ligger små interiørbutikker (Jippi!) på rekke og rad og også de mest anbefalte restaurantene. Vi spiste på en helt fantastisk meksikansk restaurant og Taco og fahjitas har fått ny mening for oss! Fredagstacoen skal for all fremtid inntas på denne måten ( hvis ikke hverdagen innhenter oss før den tid, da:-)).

Vi hadde store planer om å spise pai kjøpt på markedet i senga etter middagen, men en ny dag med masse opplevelser satte en stopper for det. Her går vi til sengs hver kveld i 22-tiden og det er egentlig litt godt. Som en familie på fem ligger vi i en haug hver natt. Ingen reiser eller hotellrom er beregnet på at man skal ha produsert mer enn to barn og dermed er det kron og mynt hvem som skal tilbringe natten med en eller to. Jeg taper stort sett og har derfor muligheten til å skrive blogginnlegg midt på natten... Fordelene er mange, ulempene noen:-)

Men altså, i morgen er det slaraffenliv som gjelder. Da gjør det ikke så mye om timene med søvn ble få.

So long, people. Ida

Sendt fra min iPhone=
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar