lørdag 23. juli 2011

En nasjon i sorg

I dag har vi våknet opp til de verste nyhetene i Norges etterkrigshistorie. Det som fortonet seg som et mareritt i går kveld, viser seg i dag å overgå de fleste folks fantasier. Lille Norge var i noen timer overbevist om at dette var et angrep utenfra. Sjokket er derfor stort når det nå viser seg at denne gjerningen mest sannsynlig er ført i hånden av en enkelt person, med feige og uforståelige metoder.

Ingen kan forstå hvordan dette er for de berørte parter. Foreldre, søsken, venner og familie har sendt sine nære og kjære til sommerleir på Utøya. Barn og unge som på et tidlig stadium i livet har tatt et politisk standpunkt og har gledet seg til å tilbringe deler av sommerferien sammen med nye og gamle venner har måttet bøte med livet for sine meninger. Tilbake står hundrevis, ja det blir nok tusenvis og får ikke sine hjem. Livet blir aldri mer det samme og vi må alle hjelpe til, åpne døra og hjertet for de som trenger det.

Vi på Cornelias Hus gråter og føler med alle berørte. Vi er damer i mange aldre, noen unge, på alder med ungdommene på Utøya, andre mødre til barn i starten på livet og gryende tenår.

Sammen skal vi tenne lys i respekt og heder til de som tapte livet - og i håp for de som sitter igjen. Måtte de finne styrke til å gå videre!

Mvh oss på Cornelias Hus

1 kommentar:

  1. DIGT - SKREVET TIL OG FREMSAGT VED - MINDEHØJTIDLIGHEDEN FORAN DEN NORSKE AMBSSADE DEN 23.07.11


    HVOR VAR DU DA HIMMEL BLEV TIL HELVED´ OG DØDEN GIK I LAND OG SLOG IHJEL HVOR VAR DU DA OSLO´S GADER SKÆLVED´ OG SOMREN SAGDE DEFINITIVT FARVEL HVOR VAR DU VED ALLERFØRSTE SKUD HØRTE DU DEN MOR OG FAR DER SKREG HVOR VAR DU DA BUDSKABET KOM UD GRÆD DU OGSÅ VEN - DET GJORDE JEG NU VED VI SELV ET PARADIS KAN BRÆNDE I DAG ER HELE VERDEN EFTERLADT I TANKEN ER VI SELV PÅ DØDENS STRANDE VI DØDE ALLE SAMMEN LIDT I NAT INTET KAN ERSTATTE DET DE TABTE INGEN ORD ER DÆKKENDE TIL TRØST HYLD DEM VED AT HYLDE DET DE SKABTE SIG DET HØJT MED KLAR OG SIKKER RØST VI VIL FRED OG VI VIL TOLERENCE LI´SOM DEM DER IKKE ER HER MER´ MØRKEMÆND MÅ ALDRIG FÅ DÉN CHANCE AT VI STOPPER - SÅ VI STARTER HÉR DET´ DET BEDSTE MINDE VI KAN SÆTTE DET´ DET STØRSTE LØFTE VI KAN GI´ VI VIL ALTID VÆRNE OM DET TÆTTE FRIHED - FÆLLESSKAB - DEMOKRATI Carsten Bo Natten mellem den 22. og 23. juli, 2011

    SvarSlett