mandag 4. juli 2011

San fransisco - verdens vakreste by!

Jeg må bare si at jeg har aldri, aldri vært i en vakrere by enn San Fransisco! Udiskutabelt! Arkitekturen, mangfoldet, de grønne lungene, havnen og menneskene gjør dette til den aller fineste byen jeg har vært i. Og vi har dessverre altfor kort tid her, vi har beregnet kun 3 dager. Her burde man lett ha lagt inn en uke.


Men, men...med så liten tid, hva gjør man da? Jo, man hopper på en sightseeing bus:-). Stakkars ungene våre er lei av det nå og jeg lover at vi skal IKKE gjøre det mer på denne reisen! Og denne gangen var det ikke engang en festlig skuespiller wannabe som geleidet oss gjennom byen, men hodetelefoner... Men den tok oss til de viktigste stedene og det kunne vi ikke ha klart på egenhånd, så sånn sett var det kjempefint. Dette var i tillegg en buss som vi kunne hoppe av og på og det gjorde vi en del ganger. Vi fikk derfor gjort mer enn bare å se og det var flott for ungene.

Bussen sneglet seg gjennom den ene vakre bydelen etter den andre. San Fransisco er veldig definert i inndelingen og man kan lett finne fram til en bydel som passer enhver smak. Vi kjørte til Chinatown, som har den største andelen kinesere utenfor Kina, den italienske delen, the Haights som er hippiebydelen (der spiste vi forresten veldig godt på Cha Cha Cha ), Castro som er bydelen for lesbiske og homofile, the financial district, Golden gate park ( her hoppet vi også av, gikk på vitenskapsmuseet og the Japanese Tea garden ), Presidio og videre over Golden Gate Bridge. Massevis å se og gjøre underveis. Museet var spesielt spennende for ungene med store områder laget som Afrika, regnskog, akvarium og slangeutstilling.I Golden gate park foregikk også et latinamerikansk bryllup og jeg var bare helt nødt til å ta et bilde... Denne brudekjolen gir ny mening til uttrykket bløtkakekjole... Cornelia var superimponert og vil gjerne også gifte seg i en sånn. Godt det er lenge til, vi får håpe hun har glemt den til da:-).

I tillegg til alt dette flotte og fantastiske som vi ser hele tiden, er det også en utrolig trist del som opptar ungene veldig. Uansett hvilken by vi kommer til, men særlig her i San Fransisco, er det en helt enorm mengde hjemløse. De går rundt med handlevognene sine, ligger på benker, i parker eller bare rett på gata og de er overalt. Guiden på hodetelefonene sa at området kalt Tenderloin er der de fleste er, men vi ser de hele tiden, uansett hvilken bydel. Det er et trist kapittel og vitner om et system ute av kontroll som ikke fungerer. Dessverre...

Det var blitt kveld da vi igjen satte føttene på Fishermans Wharf hvor vi bor og vi holdt på å dø av sult ( litt dumt skrevet med tanke på avsnittet over ). Vi hadde egentlig planlagt middag på en italiensk som heter Stinking Rose, hvor alt er basert på hvitløk, men spiste krabbe på havna i stedenfor. Hvitløken får vi evt ta i morgen.

Det er blitt ny dag, søndag, og vi er kommet snart halvveis på turen vår. Det virker som vi har vært borte en evighet, og likevel har tiden begynt å fyke avgårde. Nå har vi en hel dag til her og så kjører vi direkte til Las Vegas hvor vi skal få med oss 4 juli feiringen. I dag skal vi kjøre over broen, slappe litt mer av og la ungene bestemme. Det blir godt for 3 blad Daling som må få tid til å fordøye:-).

Ha en strålende søndag, alle fine!

Klem fra Ida

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar