fredag 1. juli 2011

Carmel

Aldri så galt at det ikke er godt for noe... Med skrekkoppdagelsen av to feite brunrotter på rommet vårt i Santa Barbara, fulgte en natt på det mest fantastiske hotellet jeg noen gang har vært på i Carmel. Rotteepisoden skal dysses ned for enhver pris, det er i hvertfall sikkert, for vi ble booket inn på et Ranchhotell - all expences paid. Sjekk ut denne siden og drøm deg bort www.carmelvalleyranch.com

Vegen fra Santa Barbara kan om man vil spare litt tid, gå gjennom landet. Jeg vil derimot sterkt anbefale Highway 1, du kommer ikke til å angre! For denne ruten langs kysten er helt magisk. Naturen og havet utgjør til sammen verdens flotteste veg og noen ganger føles det som man er med i Pirates of the Carribean. På enkelte punkt kjører man litt over skyene og jeg fikk lyst til å stoppe og fotografere hele tiden.

Vi tok en Lunch i en liten by ved navn Moonstone village og der tror jeg faktisk jeg har tenkt å flytte når jeg blir gammel. Det hadde kledd meg, synes jeg. Alle villaene, restaurantene og butikkene var som tatt rett ut av en film med typisk Diane Keaton i hovedrollen. Stunning!

Den siste delen av Highway 1 før man kommer inn til Carmel by the Sea går gjennom en trolsk skog med gedigne trær og enda større hus. Husene ( hvis man i det hele tatt kan kalle det hus og ikke slott ) er som regel bygget i treverk som ser akkurat riktig "slitt" ut. Jeg hadde sååååå lyst til å ringe på hos noen og spørre om å få kikke inn. Ser for meg at de aller fleste i dette området trenger litt interiørtips og tenker jeg skal tilby det når jeg flytter hit på mine gamle dager, for jeg skal nemlig kjøpe meg et hus i den skogen også, jeg:-).

Carmel Valley Ranch ligger litt inn i landet og er et kjempestort område med golfbane, vinmarker og fjell. På veg opp til selve hovedbygningen møtte vi på ikke mindre enn 5 rådyr og ungene ble helt ville! Vi ble innstallert i vår egen lodge og her tror jeg Trond og jeg må ta oss en tur uten ungene en gang. Dette må oppleves! Middagen i hotellets restaurant var også helt fantastisk, med retter basert kun på lokale råvarer. Vinen kommer også herfra og jeg skal jaggu ta med meg noen flasker hjem, for maken til god vin skal man lete lenge etter! Den skal nytes i samvær med gode venner og kanskje kan jeg få overtalt de til å bli med hit en gang...?

Så nå ligger jeg altså her, i verdens største seng og kikker ut over dalen og solen som er i ferd med å stå opp. Jeg kjenner at variasjonene på denne reisen gjør den så rik, California har så enormt mye å by på. I løpet av denne dagen skal vi sette GPS'en på San Fransisco, noe jeg virkelig har sett fram til. Men fram til da skal jeg nyte tilværelsen her i Carmel. Det kan jo være jeg slett ikke klarer å overtale hverken den ene eller den andre til å bli med tilbake...


See You in San Fransisco, people! Klem fra Ida

1 kommentar:

  1. Ah dette brinte tilbake gamle minner.. jeg og ei veninde kjørte fra LA til SF.. herlig vei, steder.. elsker å reise i USA:) kan tenke meg dere har en helt herlig tur.. og hell i uhell med de rottene :)
    God helg

    SvarSlett